UBZ232_7aAlernCourt_149 Pink & Blue.jpg
+ Nunawading Residence

+ Nunawading Residence

Completed June 2017
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments
AWARDS:
Finalist Victorian HIA Awards 2018
WINNER of Mayor Award - Whitehorse Built Environment Awards 2019

Set in a desirable and sough after area of Nunawading this 3 storey contemporary residence was once a vacant parcel of land that was subdivided and put to market by the adjoining property owner. Acquiring the land we set out to design and create a unique home that would become a family home. A home different to what was generally offered on the market in this area.

With a small street frontage of 7m & 75% of the property being designated to easements, the conceptual design stage was challenging. These site constraints resulted in a smaller than usual building envelope lending itself to a 3 level design. The basement level being a guest retreat area serviced by a full bathroom along with laundry and double garage; The Ground Level comprising of an open plan living, kitchen & dining area serviced by a powder room and balcony overlooking a sizable rear yard; and the top level containing the sleeping quarters with 3 generous bedrooms/robes, a bathroom, ensuite and powder room as well as a rumpus area.

+ Essendon Residence

+ Essendon Residence

Completed December 2016
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments

Taking full advantage of the elevated site and city views, this three storey dwelling incorporates some expansive glass windows and doors on the front facade. Its minimalist design and colour palette sets its apart from the traditional style yellow brick homes that once littered this street.

Our typical timeless colour palette of neutral whites, greys and charcoal was once again used for this dwelling which helps accentuate the timber cedar cladding that lines the underside of cantilevered soffits and entry wall. The top/third level of the home was strategically cladded in a dark colour to draw your attention to the lighter elements of the lower levels and give an impression of a two storey appearance.

Significant front landscaping incorporated several angled and splayed rendered retaining walls which compliments the clean lines of the balcony and middle level cantilevered roof line. The rear landscaping involved an expansive entertaining deck accessed with stacking doors from both living and dining areas. The entertaining deck incorporated an integrated BBQ wall and cooking area and is slightly cantilevered over the plunge pool and spa.

+ Essendon Residence

+ Essendon Residence

Completed December 2016
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments

Taking full advantage of the elevated site and city views, this three storey dwelling incorporates some expansive glass windows and doors on the front facade. Its minimalist design and colour palette sets its apart from the traditional style yellow brick homes that once littered this street.

Our typical timeless colour palette of neutral whites, greys and charcoal was once again used for this dwelling which helps accentuate the timber cedar cladding that lines the underside of cantilevered soffits and entry wall. The top/third level of the home was strategically cladded in a dark colour to draw your attention to the lighter elements of the lower levels and give an impression of a two storey appearance.

Significant front landscaping incorporated several angled and splayed rendered retaining walls which compliments the clean lines of the balcony and middle level cantilevered roof line. The rear landscaping involved an expansive entertaining deck accessed with stacking doors from both living and dining areas. The entertaining deck incorporated an integrated BBQ wall and cooking area and is slightly cantilevered over the plunge pool and spa.

+ St Helena Residence

+ St Helena Residence

Completed January 2018
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments

A high end contemporary designed additions and alterations to an existing double storey dwelling. New living, dining, powder room and entertaining deck was added to this home in St Helena.

The design for the addition was quite contemporary in contrast to the existing style of the home. The design incorporated a plunge pool and spa which was integrated up against the end of the living room addition. A large picture window framed the spa end of the pool and was a main feature, visible from the new internal spaces.

The entertaining deck was accessible from the living room via 3 large stacking sliding doors which creates the feeling of an extended living space. The elevated deck design made great use of views over the gully and basketball court below and has great access to the pool and spa area. Every square meter of the yard was carefully designed to ensure that no space was wasted.

The interior spaces followed the same neutral palette with Charcoal walls adding some contrast. Engineered oak floorboards fill the space and are complimented by accents of timber on the built in TV & Vanity Joinery.

+ St Helena Residence

+ St Helena Residence

Completed January 2018
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments

A high end contemporary designed additions and alterations to an existing double storey dwelling. New living, dining, powder room and entertaining deck was added to this home in St Helena.

The design for the addition was quite contemporary in contrast to the existing style of the home. The design incorporated a plunge pool and spa which was integrated up against the end of the living room addition. A large picture window framed the spa end of the pool and was a main feature, visible from the new internal spaces.

The entertaining deck was accessible from the living room via 3 large stacking sliding doors which creates the feeling of an extended living space. The elevated deck design made great use of views over the gully and basketball court below and has great access to the pool and spa area. Every square meter of the yard was carefully designed to ensure that no space was wasted.

The interior spaces followed the same neutral palette with Charcoal walls adding some contrast. Engineered oak floorboards fill the space and are complimented by accents of timber on the built in TV & Vanity Joinery.

+ St Helena Residence

+ St Helena Residence

Completed January 2018
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments

A high end contemporary designed additions and alterations to an existing double storey dwelling. New living, dining, powder room and entertaining deck was added to this home in St Helena.

The design for the addition was quite contemporary in contrast to the existing style of the home. The design incorporated a plunge pool and spa which was integrated up against the end of the living room addition. A large picture window framed the spa end of the pool and was a main feature, visible from the new internal spaces.

The entertaining deck was accessible from the living room via 3 large stacking sliding doors which creates the feeling of an extended living space. The elevated deck design made great use of views over the gully and basketball court below and has great access to the pool and spa area. Every square meter of the yard was carefully designed to ensure that no space was wasted.

The interior spaces followed the same neutral palette with Charcoal walls adding some contrast. Engineered oak floorboards fill the space and are complimented by accents of timber on the built in TV & Vanity Joinery.

+ Essendon Residence

+ Essendon Residence

Completed December 2016
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments

Taking full advantage of the elevated site and city views, this three storey dwelling incorporates some expansive glass windows and doors on the front facade. Its minimalist design and colour palette sets its apart from the traditional style yellow brick homes that once littered this street.

Our typical timeless colour palette of neutral whites, greys and charcoal was once again used for this dwelling which helps accentuate the timber cedar cladding that lines the underside of cantilevered soffits and entry wall. The top/third level of the home was strategically cladded in a dark colour to draw your attention to the lighter elements of the lower levels and give an impression of a two storey appearance.

Significant front landscaping incorporated several angled and splayed rendered retaining walls which compliments the clean lines of the balcony and middle level cantilevered roof line. The rear landscaping involved an expansive entertaining deck accessed with stacking doors from both living and dining areas. The entertaining deck incorporated an integrated BBQ wall and cooking area and is slightly cantilevered over the plunge pool and spa.

+ Essendon Residence

+ Essendon Residence

Completed December 2016
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments

Taking full advantage of the elevated site and city views, this three storey dwelling incorporates some expansive glass windows and doors on the front facade. Its minimalist design and colour palette sets its apart from the traditional style yellow brick homes that once littered this street.

Our typical timeless colour palette of neutral whites, greys and charcoal was once again used for this dwelling which helps accentuate the timber cedar cladding that lines the underside of cantilevered soffits and entry wall. The top/third level of the home was strategically cladded in a dark colour to draw your attention to the lighter elements of the lower levels and give an impression of a two storey appearance.

Significant front landscaping incorporated several angled and splayed rendered retaining walls which compliments the clean lines of the balcony and middle level cantilevered roof line. The rear landscaping involved an expansive entertaining deck accessed with stacking doors from both living and dining areas. The entertaining deck incorporated an integrated BBQ wall and cooking area and is slightly cantilevered over the plunge pool and spa.

+ Essendon Residence

+ Essendon Residence

Completed December 2016
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments

Taking full advantage of the elevated site and city views, this three storey dwelling incorporates some expansive glass windows and doors on the front facade. Its minimalist design and colour palette sets its apart from the traditional style yellow brick homes that once littered this street.

Our typical timeless colour palette of neutral whites, greys and charcoal was once again used for this dwelling which helps accentuate the timber cedar cladding that lines the underside of cantilevered soffits and entry wall. The top/third level of the home was strategically cladded in a dark colour to draw your attention to the lighter elements of the lower levels and give an impression of a two storey appearance.

Significant front landscaping incorporated several angled and splayed rendered retaining walls which compliments the clean lines of the balcony and middle level cantilevered roof line. The rear landscaping involved an expansive entertaining deck accessed with stacking doors from both living and dining areas. The entertaining deck incorporated an integrated BBQ wall and cooking area and is slightly cantilevered over the plunge pool and spa.

+ Nunawading Residence

+ Nunawading Residence

Completed June 2017
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments
AWARDS:
Finalist Victorian HIA Awards 2018
WINNER of Mayor Award - Whitehorse Built Environment Awards 2019

Set in a desirable and sough after area of Nunawading this 3 storey contemporary residence was once a vacant parcel of land that was subdivided and put to market by the adjoining property owner. Acquiring the land we set out to design and create a unique home that would become a family home. A home different to what was generally offered on the market in this area.

With a small street frontage of 7m & 75% of the property being designated to easements, the conceptual design stage was challenging. These site constraints resulted in a smaller than usual building envelope lending itself to a 3 level design. The basement level being a guest retreat area serviced by a full bathroom along with laundry and double garage; The Ground Level comprising of an open plan living, kitchen & dining area serviced by a powder room and balcony overlooking a sizable rear yard; and the top level containing the sleeping quarters with 3 generous bedrooms/robes, a bathroom, ensuite and powder room as well as a rumpus area.

+ Nunawading Residence

+ Nunawading Residence

Completed June 2017
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments
AWARDS:
Finalist Victorian HIA Awards 2018
WINNER of Mayor Award - Whitehorse Built Environment Awards 2019

Set in a desirable and sough after area of Nunawading this 3 storey contemporary residence was once a vacant parcel of land that was subdivided and put to market by the adjoining property owner. Acquiring the land we set out to design and create a unique home that would become a family home. A home different to what was generally offered on the market in this area.

With a small street frontage of 7m & 75% of the property being designated to easements, the conceptual design stage was challenging. These site constraints resulted in a smaller than usual building envelope lending itself to a 3 level design. The basement level being a guest retreat area serviced by a full bathroom along with laundry and double garage; The Ground Level comprising of an open plan living, kitchen & dining area serviced by a powder room and balcony overlooking a sizable rear yard; and the top level containing the sleeping quarters with 3 generous bedrooms/robes, a bathroom, ensuite and powder room as well as a rumpus area.

+ Nunawading Residence

+ Nunawading Residence

Completed June 2017
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments
AWARDS:
Finalist Victorian HIA Awards 2018
WINNER of Mayor Award - Whitehorse Built Environment Awards 2019

Set in a desirable and sough after area of Nunawading this 3 storey contemporary residence was once a vacant parcel of land that was subdivided and put to market by the adjoining property owner. Acquiring the land we set out to design and create a unique home that would become a family home. A home different to what was generally offered on the market in this area.

With a small street frontage of 7m & 75% of the property being designated to easements, the conceptual design stage was challenging. These site constraints resulted in a smaller than usual building envelope lending itself to a 3 level design. The basement level being a guest retreat area serviced by a full bathroom along with laundry and double garage; The Ground Level comprising of an open plan living, kitchen & dining area serviced by a powder room and balcony overlooking a sizable rear yard; and the top level containing the sleeping quarters with 3 generous bedrooms/robes, a bathroom, ensuite and powder room as well as a rumpus area.

+ Nunawading Residence

+ Nunawading Residence

Completed June 2017
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments
AWARDS:
Finalist Victorian HIA Awards 2018
WINNER of Mayor Award - Whitehorse Built Environment Awards 2019

Set in a desirable and sough after area of Nunawading this 3 storey contemporary residence was once a vacant parcel of land that was subdivided and put to market by the adjoining property owner. Acquiring the land we set out to design and create a unique home that would become a family home. A home different to what was generally offered on the market in this area.

With a small street frontage of 7m & 75% of the property being designated to easements, the conceptual design stage was challenging. These site constraints resulted in a smaller than usual building envelope lending itself to a 3 level design. The basement level being a guest retreat area serviced by a full bathroom along with laundry and double garage; The Ground Level comprising of an open plan living, kitchen & dining area serviced by a powder room and balcony overlooking a sizable rear yard; and the top level containing the sleeping quarters with 3 generous bedrooms/robes, a bathroom, ensuite and powder room as well as a rumpus area.

+ CNC Office Refurbishment

+ CNC Office Refurbishment

Completed October 2018
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments

One large continuous desk occupies most of the space which acts as a centrepiece and caters for 3 of our office and project administration staff. Positioned at one end of the desk is an integrated meeting table suited for 4 people. The open plan configuration encourages interaction between all staff. Neutral tones of black white and grey were chosen for a timeless contemporary feel. The timber engineered oak floorboards flow vertically down one wall and spill onto part of the floor which adds some warmth to an otherwise cold space. A secret concealed door clad in oak floorboards leads to a separate adjoining office space. Timber accent joinery handles and box shelves paired with orange splash backs compliment the timber feature wall. Burnished concrete finish was used for 2 of the walls which gives the office its industrial feel.

Its a great space to work in and showcase some of the finishes and fittings we commonly use in our builds. We look forward to meeting you here to discuss your project!

+ CNC Office Refurbishment

+ CNC Office Refurbishment

Completed October 2018
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments

One large continuous desk occupies most of the space which acts as a centrepiece and caters for 3 of our office and project administration staff. Positioned at one end of the desk is an integrated meeting table suited for 4 people. The open plan configuration encourages interaction between all staff. Neutral tones of black white and grey were chosen for a timeless contemporary feel. The timber engineered oak floorboards flow vertically down one wall and spill onto part of the floor which adds some warmth to an otherwise cold space. A secret concealed door clad in oak floorboards leads to a separate adjoining office space. Timber accent joinery handles and box shelves paired with orange splash backs compliment the timber feature wall. Burnished concrete finish was used for 2 of the walls which gives the office its industrial feel.

Its a great space to work in and showcase some of the finishes and fittings we commonly use in our builds. We look forward to meeting you here to discuss your project!

+ Nunawading Residence

+ Nunawading Residence

Completed June 2017
DESIGN + BUILD
Designer: CNC Constructions & Developments
AWARDS:
Finalist Victorian HIA Awards 2018
WINNER of Mayor Award - Whitehorse Built Environment Awards 2019

Set in a desirable and sough after area of Nunawading this 3 storey contemporary residence was once a vacant parcel of land that was subdivided and put to market by the adjoining property owner. Acquiring the land we set out to design and create a unique home that would become a family home. A home different to what was generally offered on the market in this area.

With a small street frontage of 7m & 75% of the property being designated to easements, the conceptual design stage was challenging. These site constraints resulted in a smaller than usual building envelope lending itself to a 3 level design. The basement level being a guest retreat area serviced by a full bathroom along with laundry and double garage; The Ground Level comprising of an open plan living, kitchen & dining area serviced by a powder room and balcony overlooking a sizable rear yard; and the top level containing the sleeping quarters with 3 generous bedrooms/robes, a bathroom, ensuite and powder room as well as a rumpus area.